Írok egy történetet megint, hisz minden hónapban írtam legalább egyet!

Azt szertettem volna, ha Ti is írtok legalább havonta egyet. Nem sok ídőbe telik (kb 20 perc)egy ilyen egyperces megírása.

Ez a történet csak egy kis egyperces lesz, de szerintem nagyon jó!

A történet1983-be repít bennünket vissza, amikor is az történt, hogy az egyik század parancsnok, aki rezsim tiszt is volt éppen szolgálatot adott a harcállásponton. Az összekötője egy öreg róka volt sajnos már nem emlékszem a nevére 26 év távlatában. A lényeg az, hogy a sorkatonák akkor vágták a centijüket, amikor elhangzott az EGYSÜ-től a vigyázz! vezényszó, amit a laktanya parancsnok távozásakor vezényelt.

Az említett katona mivel szolgálatban volt nem halotta ezt és le akarta vágni a centit úgy, ahogy azt az íratlan törvények előírják ezért egy kis cselhez folyamodott! Tudta, hogy az elől járó szolgálata egy kicsit hiú, vagyis nagyon jó alakias katonának gondolja magát, és ezért cselhez folyamodott. Amint ott üldögélnek a HÁP-on a katona elkezdi ismételgetni magában.

-          Vigyázz!!....... Vigyázz!.. Vígyázzzzz!

-          Mit csinál ribizli, kérdezte a HDM ÜTI főhadnagy??

-          Jelentem semmit csak gyakorlom, hogy kell kiadni a vigyázz vezényszót, mert rajparancsnok vagyok, és nem vagyok valami alakias, és nem akarok lebőgni a beosztottaim előtt, hogy nem tudok kiadni egy vezényszót.

-          Na ide figyeljen ribizli!! Így kell csinálni!!

-          Nagyon katonásan vigyázz-ba vágta magát és harsányan elrikkantotta magát VI..GYÁZZ!!

-          Köszönöm szépen főhadnagy elvtárs!! válaszolta a katona…

és levágta centijét!

Ekkor döbbent rá a főhadnagy hogy nagyon megvezették, és amit az a katona utána takarított azt nem kívánom nektek!!!

Ennyi a kis történet és remélem Ti is írtok legalább egy kis egypercest!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepibakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr531483674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása