Szeretettel üdvözlök minden kedves olvasót!

Mielőtt a téma sűrűjébe vágnék illő, hogy elmondjak magamról néhány szót.

1981-ben végeztem a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola légvédelmi tüzér szakán. Mi voltunk az utolsó légvédelmi tüzér szakasz. 

Világosan látszott, hogy a szakszból nem fog mindenki légvédelmi tüzér alakulathoz kerülni, hisz akkoriban folyt a Magyar Néphadsereg átfegyverzésének egyik aktuális üteme. 

 Kalocsára kerültem első tiszti beosztásba. Az ezredet épp akkor fegyverezték át rakétára. Irány Nagyoroszi 3 hónapra, ahol elsajátítottuk a rakétáról mindazt, amit a "gyengébb képességűek" 4 évig tanultak a főiskolán. 

Az ezrednél töltöttem a szolgálati időm javarészét 1997-ben történt felszámolásáig. 

Leendő történeteim ebből az időből datálódnak majd, illetve tervezem megörökíteni az akkoriban közszájon forgó "városi legendákat" is, amiket bizonyára sokan ismernek, minden laktanyában mesélték  őket úgy, mintha ott esett volna meg. (pl. féltengely, "leszívta a hideg" az akkumulátort, stb.) De az utóbbiakra csak akkor kerítek majd sort, ha már kifogyok az "igazságot kevésbé nélkülöző" történetekből.

(firgabácsi)

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepibakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr451483678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása